21 Kasım 2013 Perşembe

İş Kazası Tedavisi Kamu'da Bedavadır...

Çalışanların, SGK sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için normal şartlarda hastaneye gittiği günden geriye doğru bir yıl içinde en az 30 günlük priminin ödenmiş olması gerekir ama olay iş kazası ise ilk işe girdiği gün bile olsa (30 günü olmasa da) tedavisi yapılır. Yani iş kazası hali provizyon gerektirmeyen işlemlerdendir. (bkz. 5510/67 md.)
Ayrıca, iş kazasına uğrayan kişi gerek hastanede yattığı ve gerekse de evinde doktor raporuyla istirahat ettiği sürelerde SGK’dan geçici işgöremezlik ödeneği alma hakkı da vardır. Normal çalışanların hastanede veya evinde raporlu olduğu sürelerde ödenek alabilmesi için geriye doğru bir yıl içinde 90 güne ihtiyaçları varken iş kazasında 90 gün şartı da yoktur.
 
İş kazaları genelde acil hallerdendir ve acil hal sebebiyle ister SGK ile sözleşmesi olsun ister olmasın Türkiye’deki tüm kamu ve özel hastaneler bedavadır. Acil halin bitimine kadar hiç kimse iş kazası geçirenden tek kuruş bile isteyemez. Acil hal bittikten sonra ise ücret isteme normal şartlara bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder